Vláčný fondán z hořké čokolády
Ingredience:
- 90 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 60 g cukru (ideálně třtinového)
- 110 g másla
- 2 polévkové lžíce hladké pšeničné mouky (lze použít i celozrnnou, popř. bezlepkovou)
- máslo na vymazání pečících misek
Postup
- Malé zapékací misky vymažeme máslem.
- Čokoládu s máslem rozpustíme. Vejce, žloutky a cukr vyšleháme do husté pěny. Do pěny pomalu vmícháme rozpuštěnou čokoládu.
- Na závěr do těsta zamícháme mouku a naplníme jím připravené misky.
- Pečeme v předehřáté troubě na 210–220 °C 6–7 minut. Důležité je, aby byl upečený pouze tenký okraj a uprostřed zůstal fondán stále tekutý.
- Po upečení necháme asi minutu odstát a poté servírujeme přímo v zapékací misce.