Red Velvet lívance
Ingredience:
Těsto (4 porce)
- 190 g hladké mouky
- 220 g mléka
- 50 g krupicového cukru
- 40 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 2 lžičky ORION Přírodního kakaa
- lžička jedlé sody
- 2 lžíce vinného octa
- špetka soli
- lžička červeného barviva
Krém
- 200 g ORION Bílé čokolády
- 160 g smetanového sýru
- 40 g povoleného másla
- ovoce a javorový sirup na ozdobu
Postup
- Začneme s přípravou krému. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
- Mezitím si vyšleháme smetanový sýr společně s máslem, poté za stálého šlehání přiléváme vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu a opět šleháme, dokud se nevytvoří hladký krém, který dáme prozatím stranou.
- Nyní se vrhneme na těsto. V míse smícháme veškeré sypké suroviny – tedy mouku, kakao, sůl, sodu a cukr. Když máme suroviny promíchané, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a přidáme vejce.
- Vymícháme hladké a husté těsto, nakonec přidáme ocet a opět řádně promícháme. Pokud chceme barvu ještě o něco červenější, můžeme přidat i lžičku červeného gelového potravinářského barviva, ale není to nutnost. Takto je těsto hotové a můžeme se vrhnout na smažení.
- Na kapce oleje smažíme jednotlivé lívanečky, poté je promažeme připraveným krémem a podáváme.
- Můžeme přidat čerstvé ovoce či javorový sirup. Dobrou chuť!
Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.