Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Red Velvet lívance

Ingredience:

Těsto (4 porce)

  • 190 g hladké mouky
  • 220 g mléka
  • 50 g krupicového cukru
  • 40 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • 2 lžičky ORION Přírodního kakaa
  • lžička jedlé sody
  • 2 lžíce vinného octa
  • špetka soli
  • lžička červeného barviva

Krém

  • 200 g ORION Bílé čokolády
  • 160 g smetanového sýru
  • 40 g povoleného másla
  • ovoce a javorový sirup na ozdobu

Postup

  • Začneme s přípravou krému. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Mezitím si vyšleháme smetanový sýr společně s máslem, poté za stálého šlehání přiléváme vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu a opět šleháme, dokud se nevytvoří hladký krém, který dáme prozatím stranou.
  • Nyní se vrhneme na těsto. V míse smícháme veškeré sypké suroviny – tedy mouku, kakao, sůl, sodu a cukr. Když máme suroviny promíchané, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo a přidáme vejce.
  • Vymícháme hladké a husté těsto, nakonec přidáme ocet a opět řádně promícháme. Pokud chceme barvu ještě o něco červenější, můžeme přidat i lžičku červeného gelového potravinářského barviva, ale není to nutnost. Takto je těsto hotové a můžeme se vrhnout na smažení.
  • Na kapce oleje smažíme jednotlivé lívanečky, poté je promažeme připraveným krémem a podáváme.
  • Můžeme přidat čerstvé ovoce či javorový sirup. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.