Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Nadýchané cupcakes z hořké čokolády

Ingredience:

Těsto

  • 90 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 6 vajec (žloutky, bílky zvlášť)
  • 80 g cukru krupice
  • 80 g cukru moučka
  • 200 g mandlové mouky

Krém

  • 80g smetany ke šlehání (min. 33%)
  • 90g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 170g chladné smetany ke šlehání (min. 33%)

Postup

  • Čokoládu rozpustíme a udržujeme ji teplou (cca 40 °C).
  • Bílky a cukr krupici vyšleháme do krémové konzistence.
  • Žloutky a cukr moučku vyšleháme do husté pěny, pomalu pomocí stěrky vmícháme rozpuštěnou čokoládu a poté postupně přidáváme vyšlehané bílky s cukrem. Mícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Na závěr za pomalého míchání postupně přidáváme mandlovou mouku. Vzniklým řidším těstem naplníme papírové nebo silikonové košíčky a pečeme na 160 °C.

Krém - čokoládová ganache na ozdobu

  • Do plastové misky si nalámeme na drobné kousky čokoládu, 80 g smetany přivedeme k varu, nalijeme na čokoládu a dobře rozmícháme.
  • Jakmile máme čokoládu ve smetaně rozpuštěnou, přidáme 170 g chladné smetany, promícháme a krátce promixujeme ponorným mixérem.
  • Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme min. 4 hodiny chladnout v lednici.
  • Po vychladnutí vyšleháme ručně metličkou do konzistence krému.