Nadýchané cupcakes z hořké čokolády
Ingredience:
Těsto
- 90 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
- 6 vajec (žloutky, bílky zvlášť)
- 80 g cukru krupice
- 80 g cukru moučka
- 200 g mandlové mouky
Krém
- 80g smetany ke šlehání (min. 33%)
- 90g ORION Extra hořké čokolády na vaření
- 170g chladné smetany ke šlehání (min. 33%)
Postup
- Čokoládu rozpustíme a udržujeme ji teplou (cca 40 °C).
- Bílky a cukr krupici vyšleháme do krémové konzistence.
- Žloutky a cukr moučku vyšleháme do husté pěny, pomalu pomocí stěrky vmícháme rozpuštěnou čokoládu a poté postupně přidáváme vyšlehané bílky s cukrem. Mícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Na závěr za pomalého míchání postupně přidáváme mandlovou mouku. Vzniklým řidším těstem naplníme papírové nebo silikonové košíčky a pečeme na 160 °C.
Krém - čokoládová ganache na ozdobu
- Do plastové misky si nalámeme na drobné kousky čokoládu, 80 g smetany přivedeme k varu, nalijeme na čokoládu a dobře rozmícháme.
- Jakmile máme čokoládu ve smetaně rozpuštěnou, přidáme 170 g chladné smetany, promícháme a krátce promixujeme ponorným mixérem.
- Přikryjeme potravinářskou fólií a necháme min. 4 hodiny chladnout v lednici.
- Po vychladnutí vyšleháme ručně metličkou do konzistence krému.