Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Hruškový chlebíček z mléčné čokolády

Ingredience:

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 70 g másla
  • 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
  • 75 g cukru moučka
  • 70 g mandlové mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 2 menší hrušky (loupané, bez jadřinců)

Čokoládová poleva s oříšky

  • 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 9 g rostlinného oleje
  • 5 g pražených sekaných lískových oříšků

Postup

  • Čokoládu s máslem dáme do mísy a rozpustíme.
  • Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do husté pěny. Z bílků s druhou polovinou cukru ušleháme pevný sníh.
  • Mandlovou moukou smícháme s práškem do pečiva a solí.
  • Do žloutkové pěny přimícháme čokoládu s máslem, pak připravenou mouku a nakonec po částech stěrkou opatrně vmícháme ušlehané bílky.
  • Část těsta vlijeme do připravené formy, poklademe na poloviny nakrájenými hruškami a nalijeme zbylé těsto.
  • Chlebíček pečeme na 170°C a cca 35 minut.
  • Po vychladnutí si připravíme polevu – rozpustíme čokoládu (na cca 40 °C), přidáme olej a mícháme, dokud se hmota nespojí.
  • Nakonec, přisypeme oříšky a opět dobře promícháme. Vzniklou polevou ozdobíme hotový chlebíček.