Hruškový chlebíček z mléčné čokolády
Ingredience:
- 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
- 70 g másla
- 2 vejce (žloutky, bílky zvlášť)
- 75 g cukru moučka
- 70 g mandlové mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 menší hrušky (loupané, bez jadřinců)
Čokoládová poleva s oříšky
- 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
- 9 g rostlinného oleje
- 5 g pražených sekaných lískových oříšků
Postup
- Čokoládu s máslem dáme do mísy a rozpustíme.
- Žloutky s polovinou cukru vyšleháme do husté pěny. Z bílků s druhou polovinou cukru ušleháme pevný sníh.
- Mandlovou moukou smícháme s práškem do pečiva a solí.
- Do žloutkové pěny přimícháme čokoládu s máslem, pak připravenou mouku a nakonec po částech stěrkou opatrně vmícháme ušlehané bílky.
- Část těsta vlijeme do připravené formy, poklademe na poloviny nakrájenými hruškami a nalijeme zbylé těsto.
- Chlebíček pečeme na 170°C a cca 35 minut.
- Po vychladnutí si připravíme polevu – rozpustíme čokoládu (na cca 40 °C), přidáme olej a mícháme, dokud se hmota nespojí.
- Nakonec, přisypeme oříšky a opět dobře promícháme. Vzniklou polevou ozdobíme hotový chlebíček.