Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Double-chocolate koláč

Ingredience:

Těsto

  • 140 g hladké mouky
  • 20 g moučkového cukru
  • 20 g ORION Tradičního kakaa
  • 150 g vychlazeného másla
  • 5 lžic ledové vody

Náplň

  • 420 g vysokoprocentní smetany ke šlehání
  • 220 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 100 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 60 g másla
  • 50 g ORION Tradičního kakaa

Postup

  • Začneme s přípravou těsta. Z másla, mouky, cukru a špetky soli vytvoříme v robotu nebo ručně drobenku. Poté přidáme 5 lžic ledové vody a vypracujeme hladké a jen lehce lepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a dáme odpočinout do lednice na 30 minut.
  • Když je těsto odpočaté, tak ho na lehce pomoučněném povrchu rozválíme na asi 3 mm tenké kolo. Pomocí válečku těsto přeneseme do připravené koláčové formy, uhladíme a okraje přehneme směrem dovnitř tak, abychom měli na stěnách formy dvojitou vrstvu těsta. Dáme na dalších 30 minut odpočívat do lednice.
  • Nyní předehřejeme troubu na 180 °C a dno korpusu párkrát propíchneme vidličkou. Formu s těstem vysteleme pečicím papírem a nasypeme závaží – fazole nebo zkrátka cokoliv, co máme k dispozici. Kdybychom pekli samotný korpus bez vnitřního závaží, které nám má simulovat náplň, stěny koláče by sjely dolů a vznikla by pouze placka. Těsto vložíme do rozpálené trouby a pečeme 35 minut, poté necháme zcela vychladnout.
  • Mezitím si připravíme náplň. Smetanu společně s máslem, nasekanou čokoládou a kakaem vložíme do kastrůlku a pomalu zahříváme, dokud se veškeré suroviny nespojí a nevznikne hladká a hustá čokoládová omáčka. Tuto extrémně čokoládou směs nalijeme na korpus a přesuneme alespoň na 3 hodiny vychladit do lednice.
  • Před podáváním posypeme kakaem a ozdobíme nasekanou čokoládou, můžeme přidat i šlehačku. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.