Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Čokoládový koláč s čokoládovou pěnou

Ingredience:

Těsto

  • 80 g hladké mouky
  • 20 g ORION Tradičního kakaa
  • ½ čajové lžičky kypřicího prášku
  • 150 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • 100 ml mléka
  • 1 polévková lžíce espressa
  • 110 g másla
  • 75 g ORION Extra hořké čokolády na vaření

Pěna

  • 100 ml smetany ke šlehání (33%)
  • 200 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 70 g másla
  • 500 ml smetany ke šlehání (dvě 40%, zbytek 33%)

Poleva

  • 1 polévková lžíce másla
  • 110 g ORION Mléčné čokolády na vaření
  • 100 ml smetany ke šlehání (33%)

Postup

  • Do misky dáme mouku, kakao, kypřicí prášek, cukr a vše zamícháme.
  • Ve druhé misce rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce máslo a ORION Extra hořkou čokoládu na vaření.
  • Do rozpuštěné a vlažné směsi přidáme espresso, mléko, vejce a metličkou promícháme. Hmotu vlijeme do sypké směsi a opět promícháme.
  • Papírem na pečení si vyložíme formu o průměru 22 cm, kam nalijeme těsto a pečeme při teplotě 180 °C cca 30 min. Po dopečení můžeme utěrkou na těsto jemně zatlačit, aby bylo v jedné rovině. Necháme vychladnout a odstraníme papír.
  • Poté vyšleháme vychlazenou smetanu ke šlehání do tuhé šlehačky.
  • Do vychladlé čokoládové směsi opatrně vmícháme dvě polévkové lžíce šlehačky. Následně ji opatrně po částech vmícháme celou. Navrstvíme ji na korpus ve formě, uhladíme a celé dáme do lednice na min. 4 hodiny ztuhnout.
  • Na polevu si rozehřejeme máslo, čokoládu a smetanu. Polevou přelijeme vychladlý koláč a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Autorkou receptu je Martina Dorkinová – stvoryzkuchyne.