Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Čokoládovo-kávová bábovka - recept

Ingredience:

Těsto

  • 100 g másla
  • 170 g krupicového cukru
  • 2 vejce
  • 130 g hladké mouky
  • 20 g ORION Tradičního kakaa
  • 3 g kypřicího prášku
  • 50 g mléka
  • 30 g rozpustné kávy
  • špetka soli

Poleva

  • 120 g smetany
  • 50 g krupicového cukru
  • 10 g rozpustné kávy
  • 150 g ORION Extra hořké čokolády na vaření

Postup

  • V míse vyšleháme máslo s cukrem.
  • Přidáme špetku soli, obě vejce a znovu směs vyšleháme.
  • Ve druhé míse smícháme mouku, ORION Tradiční kakao a kypřicí prášek.
  • V hrnci zahřejeme mléko spolu s rozpustnou kávou a dobře promícháme se směsí mouky a kakaa, aby se netvořily hrudky.
  • Do vyšlehané hmoty přidáme mléko s moukou a kakaem.
  • Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 18 cm a vložíme ji do trouby o teplotě 180 °C na 25 min. Poté těsto otestujeme párátkem, zda je dopečené.
  • Na polevu v hrnci rozpustíme smetanu s cukrem a rozpustnou kávou.
  • Nalámeme ORION Extra hořkou čokoládu na vaření a dáme ji do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše promícháme a směs necháme vychladnout.
  • Počkáme, až upečená bábovka také vychladne, a následně ji přelijeme čokoládovou polevou.