Čokoládovo-kávová bábovka - recept
Ingredience:
Těsto
- 100 g másla
- 170 g krupicového cukru
- 2 vejce
- 130 g hladké mouky
- 20 g ORION Tradičního kakaa
- 3 g kypřicího prášku
- 50 g mléka
- 30 g rozpustné kávy
- špetka soli
Poleva
- 120 g smetany
- 50 g krupicového cukru
- 10 g rozpustné kávy
- 150 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
Postup
- V míse vyšleháme máslo s cukrem.
- Přidáme špetku soli, obě vejce a znovu směs vyšleháme.
- Ve druhé míse smícháme mouku, ORION Tradiční kakao a kypřicí prášek.
- V hrnci zahřejeme mléko spolu s rozpustnou kávou a dobře promícháme se směsí mouky a kakaa, aby se netvořily hrudky.
- Do vyšlehané hmoty přidáme mléko s moukou a kakaem.
- Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 18 cm a vložíme ji do trouby o teplotě 180 °C na 25 min. Poté těsto otestujeme párátkem, zda je dopečené.
- Na polevu v hrnci rozpustíme smetanu s cukrem a rozpustnou kávou.
- Nalámeme ORION Extra hořkou čokoládu na vaření a dáme ji do hrnce k ostatním ingrediencím. Vše promícháme a směs necháme vychladnout.
- Počkáme, až upečená bábovka také vychladne, a následně ji přelijeme čokoládovou polevou.