Čokoládové cupcakes s arašídovým krémem
Ingredience:
Těsto (na 12 muffinů)
- 120 g hladké mouky
- 50 g ORION Přírodního kakaa
- 100 g krupicového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky kypřicího prášku
- 2 vejce
- 90 g řepkového oleje
- 100 g podmáslí, popřípadě mléka
- 70 g vychladlé silné filtrované kávy
- špetku soli
Krém
- 200 g arašídového másla
- 400 g smetanového sýru
- 50 g moučkového cukru
Postup
- Troubu předehřejeme na 170 °C a formu na muffiny vyložíme košíčky.
- V míse smícháme mouku, kakao, cukr, kypřicí prášek, sodu a sůl.
- V druhé míse smícháme vejce s podmáslím a olejem, poté obě mísy spojíme a vymícháme hladké těsto. Nakonec přidáme vychladlou kávu.
- Nyní bychom měli mít řidší hladké těsto, které nalijeme do připravených košíčků a vložíme do předehřáté trouby cca na 18 minut.
- Těsto před vyndáním raději vyzkoušíme párátkem. Korpusy by po vyndání měly být krásně měkké. Necháme je zcela vychladnout.
- Když jsou korpusy již studené, můžeme se vrhnout na přípravu krému. Arašídové máslo lehce prošleháme s moučkovým cukrem, poté přidáme smetanový sýr a opět lehce prošleháme.
- Krém přesuneme do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou, ozdobíme jednotlivé korpusy a můžeme podávat. Dobrou chuť!
Autorkou receptu je Markéta Marešová – lzickacukru.