Lahodný Cheesecake recept
Ingredience:
Na korpus
- 250 g máslových sušenek
- 200 g másla
- 20 g třtinového cukru
Na krém
- 375 g tučného tvarohu
- 375 g krémového přírodního sýra
- 6 vajec
- 250 g cukru moučky
Na polevu
- 90 g ORION Mléčné čokolády na vaření
- 30 g smetany ke šlehání (min. 33 %)
- 15 g invertního cukru (lze nahradit medem)
- 7 g másla
Postup
- Sušenky nadrtíme (nameleme) nadrobno, smícháme s rozpuštěným máslem, přidáme cukr a dobře promícháme.
- Do formy (o průměru 24 cm) na dno a cca 3 cm po stranách rovnoměrně vmačkáme sušenkové těsto, čímž vytvoříme korpus.
- Na krémovou náplň nejprve metličkou důkladně rozšleháme vejce.
- Ve druhé misce zamícháme tvaroh a krémový sýr, přidáme cukr a důkladně promícháme.
- K směsi přidáme vejce a mícháme, dokud se nevytvoří hladký krém, který nalijeme do formy se sušenkovým korpusem.
- Cheesecake pečeme na 130–140 °C cca 45 minut. Když dort vychladne, připravíme si čokoládovou polevu.
- Čokoládu nalámeme na drobné kousky do plastové misky.
- Smetanu s invertním cukrem přivedeme k varu, nalijeme na čokoládu a mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
- Přidáme změklé máslo a opět mícháme, dokud se úplně nerozpustí.
- Vzniklou polevou cheesecake ozdobíme.