Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Menu

Inspirujte se našimi originálními recepty s produkty ORION na pečení, které vám pomohou vytvořit lahodné tradiční moučníky i nové trendy dezerty přesně tak, jak je máte nejraději.

Perníková čokoládová pěna

Ingredience:

  • 100 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
  • 2 žloutky
  • 1 bílek
  • 50 g cukru krystal
  • 2 g perníkového koření

Postup

  • Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Vymícháme ji dohladka a dáme chvilku stranou, aby vychladla.
  • Do mísy dáme 2 žloutky, 30 g cukru, perníkové koření a šleháme 5 min. Ke směsi přilejeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme.
  • Nakonec přidáme jednu lžíci bílků, které lehce pomocí cukrářské špachtle zapracujeme. Poté přidáme zbytek bílků a zlehka přimícháme ke směsi.
  • Takto připravenou pěnu nandáme do skleniček nebo připravených misek a dáme ideálně přes noc odpočinout do lednice.
  • Před podáváním vyšleháme do tuha šlehačku, kterou naneseme na čokoládovou pěnu a vrch posypeme nasekanou čokoládou.

Autorkou receptu je Barbora Gorecká – @mamapecedoma.