Perníková čokoládová pěna
Ingredience:
- 100 g ORION Extra hořké čokolády na vaření
- 2 žloutky
- 1 bílek
- 50 g cukru krystal
- 2 g perníkového koření
Postup
- Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu. Vymícháme ji dohladka a dáme chvilku stranou, aby vychladla.
- Do mísy dáme 2 žloutky, 30 g cukru, perníkové koření a šleháme 5 min. Ke směsi přilejeme rozpuštěnou čokoládu a promícháme.
- Nakonec přidáme jednu lžíci bílků, které lehce pomocí cukrářské špachtle zapracujeme. Poté přidáme zbytek bílků a zlehka přimícháme ke směsi.
- Takto připravenou pěnu nandáme do skleniček nebo připravených misek a dáme ideálně přes noc odpočinout do lednice.
- Před podáváním vyšleháme do tuha šlehačku, kterou naneseme na čokoládovou pěnu a vrch posypeme nasekanou čokoládou.
Autorkou receptu je Barbora Gorecká – @mamapecedoma.