Ořechová buchta - recept
Ingredience:
- 100 g ORION Čokolády na vaření
- 100 g mletých ořechů
- 200 g rozpuštěného másla
- 220 g cukru
- 4 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 260 g polohrubé mouky
- 240 ml mléka
- lžíce vanilkového cukru
- lžička skořice
- špetka soli
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C a připravíme pekáč. Ten vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem.
- Do mísy vložíme žloutky, 100 g cukru a vanilkový cukr. Vše vyšleháme do nadýchané, světlé pěny. Do pěny postupně zašleháme mléko a rozpuštěné máslo.
- Ve druhé míse smícháme mouku, ořechy, prášek do pečiva, skořici, zbytek cukru a špetku soli.
- Na závěr vmícháme ORION Čokoládu na vaření nastrouhanou na hrubém struhadle.
- V čisté míse vyšleháme z bílků pevný sníh.
- Do suché směsi vmícháme tekutou část a na závěr opatrně zapracujeme sníh.
- Těsto nalijeme do pekáče, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Pro dozdobení můžeme přelít rozpuštěnou ORION Čokoládou na vaření.
Rada:
U tohoto receptu nepoznáme, že je buchta hotová podle toho, že zapíchneme špejli. Řídíme se tím, že buchta bude pevná a zlatavá. Čím větší pekáč použijeme, tím kratší dobu bude trvat pečení.